Racers – TV-serie om Dragracing

Programmen produceras under våren och sommaren 2010 och sändes på TV4 Sport samma sommar.

RACERS, är en svensk dramadokumentär om människorna i världens snabbaste och farligaste motorsport, dragracing. Serien följer tre team från olika delar av Sverige. Teamen drivs av entreprenörer/eldsjälar som alla har en mycket intressant historia att berätta.

Medverkande i serien är:

-Anders Holmberg, Umeå
-Erik Andersson, Gällivare
-Johan Lindberg, Upplands-Väsby

Bakom produktionen stod jag och Janne. Vi har båda alltid haft ett genuint intresse för motorsport. Under denna tid jobbade jag som journalist på TV4. Jan Phersson från Umeå jobbar med personlig säkerhet inom motorsport.

”Mickes jobb med Motorbloggen i kombination med mitt föreläsande om säkerhet inom motorsport är nog grunden till att vi bestämde oss för att göra en Tv-serie. Människorna i Racers lever ett enormt spännande och utmanande liv, det är en livsstil som många vill leva men det är få förunnat. Vi låter tittarna kika in bakom kulisserna och ta del av en racers liv”, säger Jan Phersson.

Dragracing har mellan 500 och 1000 aktiva team som tävlar på något av de cirka 50 tävlingstillfällen som bjuds i Sverige varje säsong. Dragracing har mer åskådare än någon annan motorsportgren. 5 av 7 korade Europamästare kommer från Sverige.

Här berättar jag om serien och den sjätte och sista delen som spelades in i Indianapolis i USA.

Avsnitten till Racers kan du se här nedanför.

Mycket nöje! / Micke

Se avnsitten här:

FILM: Racers hela säsong 1

februari 26th, 2017|0 Comments

I dag ska jag lyfta fram den första TV-serien som jag producerade 2009, och som året efter sändes ut i TV4 Sport. Racers är en dokumentärserie i sex delar som följer tre svenska dragracingteam och [...]

Prenumerera på MOS-bloggen

Ange din e-postadress och du får ett mail varje gång MOS-bloggen uppdateras med nya reportage och filmer!

neat_300x250

bilbyggarna-300x250

villdusynas