Välkommen till MOS!

Mikael Liljeholm berättar:

Jag började mitt filmande som 12-åring och efter några års filmande så tog vi hem priser i både lokala och regionala amatörfilms festivaler under årens gång och under början av 90-talet fick jag och min bästa vän/kompanjon tillgång till en egen studio och kamerautrustning/redigering.

Vi fick även en egen lokal-tv slinga att sända ut våra filmer ifrån. 1996 förändrades allt då min bästa vän tragiskt gick bort. Jag la filmandet på hyllan, men drömmen väcktes till liv igen år 2001 då TV4 ringde upp mig och erbjöd mig sommarjobb som fotograf och redigerare. Det utvecklades genom åren till reporter sk videoreporter (enmansteam) vilket innebär att man gör allt själv från ax till limpa.. 2009 gjorde jag den dokumentära tv-serien Racers helt ensam i sex delar som filmades i tre olika länder med tre olika team som jag följde under några sommarveckor.

2009 startades även Motorbloggen TV4 upp som jag drev med succé fram till juni 2014 då samtliga TV4:as lokala stationer lades ner, och Motorbloggen blev tvungen att stängas ner. Jag hade då skrapat ihop läsare från över 40 länder samt nästan 10.000 likers hade hittat dit. Med hundratals reportage, tv-serien Racers, samt två dokumentärer i bagaget tog jag beslutet att bygga upp motorbloggen igen fast på egen hand.

Lördagen den andra augusti 2014 hade jag köpt en egen utrustning och redigering och startade upp Motorblog of Sweden.

I oktober samma år så startade jag upp mitt produktionsbolag Neat Solution AB som idag driver MOS.

I början på 2015 inledde jag ett samarbete med Meguiars Sverige där jag tillsammans med Christer Holmberg producerade Bilbyggarna.

En unik dokumentär tv-serie om bilbyggare i Sverige och i USA. Den spelades in under 2015 i sju avsnitt, och hade premiär i TV4 Sport och i TV4 Play den 20:e januari 2016, men även via Bilbyggarna Facebook och via MOS Facebook och MOS-tuben. (YouTube)

I november 2015 fick jag pris som ”årets media” på GreenLight galan i Trollhättan, vilket var hemskt roligt.

I dag finns MOS på fyra plattformar. Den officiella hemsidan där även företag nu har chans att synas, YouTube-kanalen som sedan 2017 har över 20 miljoner visningar. Samt Facebook och Instagram med dagliga varierande uppdateringar.

Här på MOS Motorblog of Sweden visas allt inom motor i en salig blandning där fokus ligger på de fantastiska människorna och deras intresse.

Varmt välkommen och mycket nöje!

Med vänlig hälsning / Micke